Nieuws uit de markt

iRFC heeft een nieuw logo en de huisstijl krijgt ook een makeover

18 jun. 2024

Onze huisstijl en logo waren van 2018 en waren best wel aan een moderniseringslag toe. In ieder geval was het nodig om te boel eens flink op te frissen.


Zo hebben wij door www.studio-olivier.nl een nieuw logo laten ontwerpen wat zich al hier op onze website laat zien, en binnenkort ook zal worden aangepast op onze huisstijl documenten.


De website krijgt binnenkort ook een opfrisbeurt want ook dat is wel nodig na 7 jaar.


Volg deze site en zie binnenkort hoe e.e.a. een ander en moderner uiterlijk krijgt.

BOUWPRODUCTIE GROEIT MET DE HANDREM EROP

PUBLICATIE ABN AMRO15 MAART 2018

Sterke groei bouwsector geremd door tekorten aan personeel en materiaal

De Nederlandse economie blijft de komende jaren groeien, al ligt het groeitempo wat lager. Voor 2018 verwacht ABN AMRO een groei van 3,3% en voor 2019 een groei van 2,6% van de Nederlandse economie. Zowel de investeringen, de consumptie en de overheidsuitgaven blijven in 2018 en 2019 groeien. De belangrijkste oorzaak van het lagere groeitempo in 2019 is dat er geen sprake meer zal zijn van inhaalvraag als gevolg van het herstel na de crisis.

De gunstige vooruitzichten voor de Nederlandse economie zorgen ervoor dat 2018 en 2019 goede jaren voor de bouwondernemer worden. Voor 2018 verwachten wij een groei van de bouwproductie van 4,5% en voor 2019 een groei van 4%. Het groeitempo ligt lager dan in de jaren 2015 en 2016. Hier zijn een aantal redenen voor. Allereerst groeit de Nederlandse economie langzamer, wat zijn weerslag gaat hebben op de bouwsector. Vooral de groei van de investeringen ligt in 2019 lager, wat zijn effect heeft op de bouwsector. Daarnaast is de vraag naar bouwactiviteit op dit moment zo groot dat bouwbedrijven deze vraag niet aan kunnen. Dit uit zich op dit moment in personeelstekorten. Ook toeleveranciers hebben moeite om de vraag naar materialen aan te kunnen. Hierdoor ontstaat er vertraging bij bouwprojecten. Dit heeft gevolgen voor de bouwproductie in 2018 en 2019. Die groeit naar verwachting minder hard dan zonder deze tekorten.

DE TOEKOMST VAN SLIM ONTWERPEN IN 2025 #BLIKVANGERS #BOUWEN

Blikvangers bouwen

Gepubliceerd op 18 jan. 2018

Hoe ontwerpen wij gebouwen in 2025? Worden computers slimmer dan mensen?

ROTTERDAM WIL NATUURROUTES, HUIZEN EN VLIEGVELDEN OP STADSDAKEN

Gepubliceerd door Cobouw 26 jan. 2018

Rotterdam wil zijn enorme areaal aan platte daken een groot aantal nieuwe functies geven. Programmamanager multifunctionele daken Paul van Roosmalen wil zelfs een verhoging van de verplichte minimale dakbelasting. “Het moet doordringen dat een dak meer is dan een plafond.”

Van Roosmalen pleit ervoor een standaard dakbelasting in de regelgeving op te nemen van 300 kilo per vierkante meter, plus een verplicht hekwerk van 1,30 meter. “Dat dwingt architecten en opdrachtgevers na te denken over het gebruik van de ‘vijfde gevel’. Het is onbegrijpelijk dat we er in Nederland nu nog zo weinig mee doen”, zegt Van Roosmalen.

MONITOR BOUWKETEN NAJAAR 2017: GOED GESCHOOLD PERSONEEL VOORWAARDE VOOR VERDERE GROEI BOUWKETEN

AUTEUR: STACEY PRINSEN22 JANUARI 2018NLingenieurs.nl

In de bouwketen was er het afgelopen half jaar, net als in de eerste twee kwartalen van 2017, sprake van krachtige groei. Uit de Monitor Bouwketen najaar 2017 blijkt dat het merendeel van de bedrijven verwacht dat deze groei in de komende periode door kan zetten, mits de nijpende vraag naar personeel opgelost kan worden.

De Monitor Bouwketen laat over het derde en vierde kwartaal van 2017, net als in het eerste halfjaar van 2017, een aanhoudende groei in de gehele sector zien. De orderportefeuille in de totale bouwketen is met twee tiende maand toegenomen tot 7,4 maanden. Deze toename wordt veroorzaakt door de sterke stijging van de orderportefeuille bij de bouwbedrijven. Bij de architectenbureaus, ingenieursbureaus en installatiebranche is er sprake van een zeer lichte daling. Toch verwacht bijna de helft van de bedrijven in de bouwketen in de komende drie maanden een toename van de omzet.

DIT ZIJN DE 11 PROPTECH TRENDS IN 2018

Gepubliceerd door Vastgoedjournaal 27 dec. 2017

De vastgoedmarkt is aan het vernieuwen, doordat steeds vaker technologie, innovatie en digitalisering een plek krijgen binnen organisaties en projecten. Welke nieuwe trends voorziet de vastgoedsector zelf voor 2018? Elf leden van Holland ConTech & PropTech delen hun en inzichten ten aanzien van de vraag wat volgens hen de grootste impact zal hebben in 2018.

Bouwen in 2018: ‘je rol blijft, je identiteit verandert’

Gepubliceerd door COBOUW op2 jan. 2018

Welke nieuwe trends op het gebied van technologie, innovatie en digitalisering kan de bouw in 2018 verwachten? Wouter Truffino van Holland ConTech & PropTech vroeg het acht prominenten uit de sector.

Wat kan de blockchain wel én wat juist niet?

De blockchain. Het is het buzzword van het moment. Deze veelbelovende technologie wordt massaal omarmd. Maar zijn er ook zaken die de blockchain juist ingewikkeld maken?

Is Blockchain toepasbaar in de bouw?.

In het beheer en onderhoud moet dit zeker goed toepasbaar zijn, maar ook bij normale bouwcontracten zijn er voldoende mogelijkheden.

Uiteraard blijven er contractdocumenten met alle algemene en technische details noodzakelijk, maar voor de onderliggende financieel structuur kan dit het hele bouwproces een stuk eenvoudiger en transparanter maken.

Facebook, Google, and LinkedIn are investing hundreds of millions in housing projects across North America

Tech giants like Facebook, Google, and LinkedIn are known for their digital products. But in the past several years, these companies and others like them have started to focus on an industry beyond their core business: real estate development.

From the lure of tax credits to efforts to provide residences for employees, there are several reasons why Silicon Valley companies are looking to build housing and even entire cities.

ING BANK -GROEI BOUWPRODUCTIE VERTRAAGT

Gepubliceerd op7 december 2017

2018 wordt naar verwachting het vijfde jaar op rij dat de bouwproductie stevig groeit waardoor er tekorten aan personeel en materialen ontstaan. Ook geeft een toenemend aantal aannemers aan door financiële belemmeringen de bouwproductie niet te kunnen laten groeien. Voor een groeiende omzet is.....

Construction site of the future

De Singapore Straitstimes publiceerde onlangs plannen waarbij er druk wordt gezet om de bouwbranche verregaand te automatiseren. Er wordt onderzoek gedaan naar het verbeteren van diverse tools in het bouwproces, middels digitale technologie en duurzaam ontwerp.

Every company will use blockchain by 2027 - here’s how. 

Hoe lang nog voordat de Nederlandse vastgoed en bouwwereld hiermee aan de slag gaan?. Dan moet er nog heel veel veranderen, want wie heeft dit binnen zijn bedrijf al op het netvlies staan en is ermee bezig. Uiteindelijk zal dit heel veel veranderen in de bouwwereld, om te beginnen wordt de vastgoed keten van ontwikkeling tot sloop eindelijk ook financieel met elkaar verbonden. En nog veel belangrijker er zal moeten worden samengewerkt op basis van vertrouwen in plaats van ons aanbestedingsbeleid wat doorgaans gebaseerd is op wantrouwen.

SZW Publicatie m.b.t. het straatmiddel Eurogrit

Onderstaand belangrijk bericht over hoe om te gaan met- en de (mogelijke) gevolgen van het gebruikte straalmiddel van Eurogrit, is gedeeld op de website van het min. van SZW. 

Today Madaster, the ‘cadastre’ for materials, went live.

This online library facilitates the creation of digital documentation of materials for real estate objects. Through documentation and registration of materials, an online archive makes the reuse of materials easier, stimulates smart design and eliminates waste.

U kunt iRFC B.V. nu ook terugvinden op Linkedin via onderstaande link

Energielabel C verplicht vanaf 1 jan. 2023 bij kantoren vanaf 100m2

T.o.v. 2016 is het aantal energiezuinige kantoren met een groen energielabel C of beter gestegen met 71%. 80% van de kantoorgebouwen van 100 m2 en groter voldoet echter nog niet aan de voor 2023 vastgestelde norm. 

Om de mogelijkheden te verkennen omtrent de verduurzamingsmogelijkheden van uw kantoorpand kunt u vrijblijvend een afspraak maken met ons. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Voor meer informatie verwijzen wij u o.a. naar de website www.rvo.nl

ING BANK - GROEI BOUWPRODUCTIE VERTRAAGT

PRIJSVERHOGINGEN LEIDEN NIET BIJ ALLE BOUWBEDRIJVEN TOT BETERE RENDEMENTEN

Gepubliceerd op21 september 2017.

2017 is het vierde jaar op rij dat de bouwproductie stevig groeit waardoor er tekorten aan personeel en materialen ontstaan, resulterend in prijsverhogingen. Bij bouwbedrijven met eerder aangenomen langlopende projecten kan dit leiden tot slechtere rendementen, doordat zij duurder moeten inkopen dan begroot.

Infographic - Project Management Sector Outlook for 2027

Published on Published onSeptember 12, 2017

Some interesting statistics form the recent “PMI Job Growth and Talent Gap” report:

By 2027, employers will need 87.7 million individuals working in project management oriented roles.

ABN AMRO - ALGEMENE PROGNOSE VOOR ORGANISATIE-ADVIESBUREAUS

Published on Published onAugust 9, 2017 

De toenemende bedrijvigheid en het hoge ondernemersvertrouwen bieden een garantie voor een verdere groei van de vraag naar adviesdiensten voor organisatie-adviesbureaus. Voor 2017 gaan wij uit van een omzetgroei van4 procent, die vooral door de vraag wordt gedreven.

RABOBANK Bouwupdate 3e kwartaal 2017

Bouwproductie groeit verder en capaciteitsproblemen nemen toe

Rabobank verwacht dat de bouwproductie dit jaar met meer dan 5% groeit. Een positiever vooruitzicht dan na het eerste kwartaal, toen de verwachte groei tussen de 4% en 5% lag. Dit komt onder andere door de toenemende vraag naar nieuwe woningen en bedrijfsgebouwen. Daarnaast zorgt het recordaantal verkopen en verhuizingen in de markt voor bestaande woningen voor veel verbouwingen. Dit stuwt de onderhouds- en renovatieproductie.

iRFC B.V. | Copyright & Algemene voorwaarden 2017

Contact 

Ravelstraat 2

2901 EH Capelle aan den IJssel

The Netherlands

Ravelstraat 2, Capelle aan den IJssel, 2901 EH, the Netherlands